STENGT: Det var kø utenfor da Bruktbutikken i Straume Forum åpnet dørene i 2016. Nå må brukken holde stengt, sammen med ImF Gjenbruk og Gjenbrukslåven på Sørlandet. FOTO: Brit Rønningen

Stengte gjenbruksbutikker betyr tap for misjonen

(Korona) Både ImF Sør sine gjenbruksbutikker og Bruktbutikken på Straume er stengt på ubestemt tid, og med det mister ImF Sør og Straume Forum en viktig inntekt.

– Både ImF Gjenbruk på Vigeland i nye Lindesnes kommune og Gjenbruksloftet på Kvinlog i Kvinesdal kommune holder stengt inntil videre, sier Frank Rott i ImF Gjenbruk.

– Bruktbutikken er stengt på ubestemt tid, sier Atle Våge i Bruktbutikken på Straume i nye Øygarden kommune.

Inntektene fra ImF Gjenbruk går til ImF Sør, noe som utgjør 45-60 000 kr brutto i måneden. I fjor ga begge gjenbruksbutikkene et overskudd på totalt 500.000-600 000 kr.

Stort tap
– Nå begynner høysesongen vår, hvor hytte- og bobilfolket kjører forbi, og mange kommer innom. Så en slik periode med stengte dører gir tydelige tap av inntekt til misjonen. I tillegg vil vi savne kontakten med kunder og frivillige hjelpere og betjening. Våre bruktbutikker er på mange måter en viktig utadrettet kontakt også med dem vi ikke møter på våre bedehus, forteller Rott.

Bruktbutikken på Straume betaler husleie til Straume Forum på cirka 100 000 i måneden, og den gir en inntekt til huset på cirka 1,1 millioner kr. i året.

– Det betyr tapt husleie for Straume Forum. Det er et betydelig tap, sier Våge, som også er styremedlem i Straume Forum AS. 

Krøll
– Hva skjer hvis dette blir langvarig?

– Vi får se hva de statlige hjelpepakkene dekker, og vi har gjeld og må få hjelp fra banken for å få avdragsfrihet. Men det vil ikke dekke tapet, sier Våge og legger til:

– Det blir spennende å se hvor langvarig dette blir. Vi kan ikke gjøre noe med situasjonen. Foreløpig må vi vente og se. Vi har ingen å permittere og ingen kostnader å redusere.

– Vi må bare være tålmodig, men jeg håper vi kan åpne butikken snart. Det er synd at denne situasjonen skaper krøll for misjonen og møtevirksomheten, sier Frank Rott.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.